Női foci hírek

Nincs megjeleníthető elem

Magyar lányt ünnepelt Wolfsburg

2010.04.09. 17:00 ucr

Ha valaki mostanában nézi a noifoci.com oldalt, rögtön szembeszökhet neki a hét legfelkapottabb témája: Jakabfi Zsanett szereplése a húsvéti Bundesliga fordulóban. Indokolt a zsongás: mostanáig nemigen volt példa rá, hogy magyar focista lány feltűnést keltett volna a világ élvonalában – nekem nem is rémlik más, csak Marozsán Dzsenifer, a német utánpótlás válogatott ifjú reménysége, akiről annak idején az Index is írt.

Nemsokára eljön az ideje, hogy ne csak Gera, Dzsudzsák, Torghelle bravúrjait lessük, hanem a Frauen-Bundesliga fordulóira is odafigyeljünk. Konkrétan a Wolfsburg meccseire – ugyanis a nyáron az MTK-ból odaigazolt Jakabfi Zsanett csillaga egyre emelkedni látszik. A húszéves támadó a magyar mezőnyből messze kiemelkedett gyorsaságával és (az idehaza egyelőre felesleges) állóképességével – a Bundesligában majd most fog. A Wolfsburg egyetlen húsvét alatt hirtelen felindulást követett el a női Bundesliga tabellájának a közepéről; először a világ élvonalbeli női focicsapata, a sztárokkal tűzdelt FFC Frankfurt felett aratott diadalt idegenben, majd hétfőn hozta a kötelező (?... ez a Bundesliga!) győzelmet a Freiburggal szemben. Jakabfi Zsanettnek mindkét győzelemben oroszlánrésze volt, a frankfurti találkozónak már eleve kimondottan hőse lett.

Mint magyar vonatkozású érdekesség, Zsanett idegenlégióson kívül itt jelen volt Dzsenifer kettősállampolgár is, aki a Frankfurtot erősítette az első félidőben. Amint azt a frankfurti érdekeltségű hr-online.de portálról elcsípett videoösszefoglaló is sejteti, a hazaiak több és nagyobb helyzetet puskáztak el, többet támadtak – a Wolfsburg viszont minden mázlija mellett jól és eredményesen kontrázott. Zsani az első félidőben gólpasszt adott, a másodikban pedig – mondjuk úgy – meglepő gólt lőtt.

A videón magyar szemmel először kb. 5:24-től érdemes figyelni, ahogy hősnőnk szélvészként megindul a jobbszélen, szűk résen beteszi a labdát a norvég Wiik-nek, aki rögtön a hálóba talál. 6:32-nél nagyjából ugyanerre a receptre jönne a következő – bónuszként ekkor a magyar leány gyönyörű mozdulattal játssza magát tisztára a beadás előtt –, ám itt Selina Wagner meredeken fölélő.

Innen már csak 10:22-höz kell ugratni a még több hazafias büszkeségért, ahol egy igazi Kuriosetreffe látható (ezt nem én mondom, hanem a frankfurti kommentátor). Zsanett saját szavaival: "...megint Melissa Wiik és én. Ő Martina Müllertől kapott remek inditást, amit éppen hogy eltolt a kapus előtt. A labda eléggé szélre gurult, az én posztomra; végigfutott az agyamon, hogy üres a kapu, és rárúgtam... Szerencsére is szükség volt, hisz kapufáról pattant be, de ez marad eddigi életem legemlékezetesebb gólja, a világbajnok kapusnak és a világ egyik legjobb csapatának!" A világbajnok kapus ekkorra már ugyan visszaért, de valószínűleg ő is maximum egy beadásra számíthatott; még a lövésnek háttal állt, mikor hirtelen megjelent előtte egy labda a hálóban... sokkoló élmény, igazi kapus-rémálom lehetett!

Később ugyan a Frankfurtnak is futotta egy szépítő gólra Ariane Hingst remek kapáslövése révén, de maradt 1:2 a végére. 

A farkaslányoknak ("Wölfinnen") hatalmas fegyvertény ez a győzelem, hiszen egy kiemelkedően jó csapatot, 2008 Bajnokok Ligája-győztesét vertek meg. Ami Zsanit illeti, ő a legjobb úton halad afelé, hogy ugyanolyan nélkülözhetetlen csillaga legyen a Wolfsburgnak, amilyen az MTK számára volt - ezt abban a Bundesligában érheti el, amelynek 1. és 2. helyezettje vasárnap játszik BL-elődöntőt egymással.

 

11 komment

Címkék: wolfsburg idegenlégió jakabfi zsanett

A bejegyzés trackback címe:

https://hajracsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr231907706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamarhegy 2010.04.10. 20:42:08

Gratulálok, igazi lendületes szélsőjátékot mutatott a meccsen, a többiektől nem volt túl jófej, hogy miután többször kihagyhatatlan helyzetbe hozta őket, akkor a gólja után nem szaladt oda senki hozzá, hiába nehéz az idegenlégiós élete... További sikeres sportpályafutást kívánok Jakabfi Zsanettnek !

nannov 2010.04.11. 00:36:10

@szamarhegy: Nézd meg jobban a videót, legalább hatan vannak a nyakában. (A hátán látszik a Jakabfi felirat.) Aki odarohan hozzájuk, az nem Zsanett.

Secnir 2010.04.11. 05:58:19

@szamarhegy:
jaja, Jakabfi az ünneplők közepén van, a kamera mutatott rossz (kávzi) embert...

mizie 2010.04.11. 08:11:13

Sok sikert Zsanett!

Ross Satyr 2013.10.18. 10:30:22

Néhány napja a Wolfsburg és az észt bajnok közötti BL-meccsen láthattuk, hogy Zsanett igazi csapatjátékos, maximálisan alárendeli a játékát a csapat érdekeinek.

pucros 2013.10.18. 11:14:07

Igazából, amióta ez a poszt íródott, a tartalma régesrég eltörpül az azóta történtek mellett. Nézzük csak a lgutóbbi egy év fejleményeit:
- 2012 őszén az edzők szavazata alapján Jakabfi a Bundesliga legjobb játékosa,
- vagyis nagy szerepe lehetett abban, hogy 2012/13 év Bundesliga bajnoka a Wolfsburg lett,
- sőt, német kupagyőztes is,
- és ha ez nem lenne elég: a Női Bajnokok Ligáját is a Wolfsburg nyerte!

Ross Satyr 2013.10.18. 22:05:51

@pucros: A trófeagyűjtemény kiegészülhetne már e hónap végén, egy küzdelmes és egy magabiztos válogatott győzelemmel...

Ross Satyr 2013.10.21. 07:23:54

Az elmúlt hétvégén volt a nagy bajnoki derbi: Potsdam-Wolfsburg. Zsani a félidőben szállt be, 0-1 állásnál, és nagy szerepe volt abban, hogy a meccs képe megfordult, a Farkaslányok egyenlítettek. A legnagyobb pozitívum persze az, hogy nem sérült meg és szombaton, majd csütörtökön itt lehet a vb-selejtezőkön.

Ross Satyr 2013.10.25. 07:24:47

Egyes források szerint a Zsanett keresztnév jelentése kb. "Isten kegyeltje" lenne. Mármost szombaton előfordulhat, hogy kettő is lesz belőlük a pályán. Ennyi égi segítségnek elégnek kell lennie. :)

Ross Satyr 2013.11.14. 17:36:53

Ha a megérdemelt dicsérő szavak helyet kaphattak itt, ne hallgassuk el azt sem, hogy a korábbi formáját láthatóan még teljesen vissza nem nyert Zsani az eddigi két őszi válogatott meccsen - szerintem - nem túl sokat tett hozzá a csapat teljesítményéhez.
süti beállítások módosítása